x
x

Tee pöytävaraus

Valitse ravintola

Asia Hullu Poro Bistro Ämmilä Pihvipirtti Kammi
x

Varaa ohjelma

x
[tiketti-feed]

Strandbastun, Tomtebyn

Den traditionella strandbastun vid Ounasjoki älv erbjuder en fantastisk bastuupplevelse i Tomtebyns rustika omgivning.

Ursprungligen var den traditionella strandbastun av stock en gammal timmerhuggarstuga. Den ligger vid stranden av Ounasjoki älv och omges av Hotell Taivaanvalkeas rustika miljö. Det finns plats för upp till 15 bastubadare på laven och den stora vedeldade bastuugnen avger sen mild värme. 

För att komplettera bastuupplevelsen kan du lägga en torvmask eller honungsmask medan du badar bastu. 

Torv och honungsmask i bastun 

Lägg en torv eller honungsmask och låt den göra sin magi medan du sitter och njuter i strandbastun. Torven är noggrannt vald och tagen från 1,5m djup och sedan mald. Torven stimulerar blodcirkulationen. Honungsmasken däremot återfuktar, fräschar upp och fungerar som naturlig peeling. 

“Het källa”, eller uppvärmd spa pool under Lapplands himmel 

Att bada i utepool är en upplevelse både sommar och vinter. Den fräscha uteluften kombinerat med varma och masserande duschar skapar en perfekt avslappnande helhet. Njut av den krispiga kylan, de otaliga stjärnorna och norrsken som danssar på den lappländska skyn under vintern, eller av den rena sommarluften, stillheten och midnattssolen. Poolen har plats för sex personer. Även bastuterassen har en pool med plats för sex personer. Njut av stjärnhimlen och norrskenet!

Isvak

Slappna av i utepoolen under den norrländska himlen, ta ett dopp i Ounasjoki älvens fritt flödande vatten – en upplevelse för var och en. 

Strandrian

I rian bredvid strandbastun är det trevligt att fortsätta kvällen, slappna av vid eldstaden, njuta av uppfriskande dryck eller god middag. Förutom brasrummet fungerar rian även som mysigt omklädningsrum. Den stämningsfulla byggnaden har en vacker utsikt över älven. Lugnet och tystnaden på området skapar en alldeles unik stämning.

Hitta hit: Tomtebyns upplevelsepark (Tonttula), Palosaarentie 50, 99140 Köngäs, Finland

Tomtebyns upplevelsepark ligger ca 10 min från Levi och 30 min från Kittilä flygfält med bil. På sommaren tar det ca 30 min med cykel till Levi och Tomtebyns cyklar finns att låna gratis. 

Bokningar och mera information: Kontakta Hullu Poro försäljningsteam tel. +358 16 6510 500 eller e-post sales@hulluporo.fi