x
x

Tee pöytävaraus

Valitse ravintola

Asia Hullu Poro Bistro Ämmilä Pihvipirtti Kammi
x

Varaa ohjelma

x
[tiketti-feed]

Ögonfrans- och ögonbrynstjänster

Formning av ögonbryn fullbordar utseendet.

Permanent färgning av ögonbryn, formning av ögonbryn ingår.

 

Formning av ögonbryn ingår.

 

Lash lift är det perfekta alternativet om för dig som inte vill böja dina ögonfransar eller använda ögonfransförlängning varje dag. I behandlingen ingår permanent böjning och permanent färgning av ögonfransar. Effekten varar ca 6-8 veckor på ögonfransarna, varefter behandlingen kan förnyas.

 

Lash lift är det perfekta alternativet om för dig som inte vill böja dina ögonfransar eller använda ögonfransförlängning varje dag. I behandlingen ingår permanent böjning och permanent färgning av ögonfransar och ögonbryn, även formning av ögonbryn ingår. Effekten varar ca 6-8 veckor på ögonfransarna, varefter behandlingen kan förnyas.

 

 

Brow Lift innebär laminering av ögonbrynen. Dina ögonbryn blir mer imponerande, kraftigare och vackert formade. Ögonbrynen formas efter kundens önskemål, vilket gör att man inte behöver göra ögonbrynen t.ex. buskiga. Det perfekta alternativet om du har ögonbryn som växer i olika rikgtning.

Behandlingen erbjuds endast i Borgå centrum och Levi centrum.

Behandlingen består av permanent böjning och färgning av ögonfransar samt permanent formning och färgning av ögonbryn.

Behandlingen erbjuds endast i Borgå centrum och Levi centrum.

Fransförlängningar erbjuds endast i Borgå centrum och Levi centrum

Vi gör permanenta ögonfransar/fransförlängningar främst med volymteknik, men vi gör även traditionella klassiska ögonfransar. Klassiska ögonfransar görs med lite tjockare fibrer och varje fiber fästs individuellt på en ögonfrans. Volymögonfransar görs med särskillt tunna och lätta ögonfransfibrer. På grund av detta kan upp till 2-7 ögonfransfibrer fästas på en ögonfrans, medan endast en kan fästas vid en vanlig ögonfransförlängning. På så sätt får du med volymögonfransar solfjäderlika och tjockare ögonfransar än med vanliga ögonfransförlängning, men slutresultatet kan göras antingen naturligt eller spektakulärt beroende på kundens önskemål. Numera är också en kombination av klassiska och volym ögonfransar, dvs. Hybrid fransar, populär. Alla dessa finns i vårt urval, välj det alternativ du gillar bäst!

Klassiska ögonfransar är gjorda med lite tjockare fibrer och varje fiber är individuellt fäst på en ögonfrans. Det slutliga resultatet påverkas av dina egna ögonfransars antal, täthet och kondition. Åldersgränsen för ögonfransförlängning är 16 år, vi utför inte behandlingen på yngre personer ens med föräldrars tillstånd.

Klassiska ögonfransar är gjorda med lite tjockare fibrer och varje fiber är individuellt fäst på en ögonfrans. Det slutliga resultatet påverkas av dina egna ögonfransars antal, täthet och kondition. Åldersgränsen för ögonfransförlängning är 16 år, vi utför inte behandlingen på yngre personer ens med föräldrars tillstånd.

Volymfransar är gjorda med särskilt tunna och lätta ögonfransfibrer. Tack vare detta kan upp till 2-7 ögonfransfibrer fästas på en ögonfrans. Det slutliga resultatet påverkas av dina egna ögonfransars antal, täthet och kondition. Hybridfransar är en kombination av klassiska- och volymfransar. Åldersgränsen för ögonfransförlängning är 16 år, vi utför inte behandlingen på yngre personer ens med föräldrars tillstånd.

Volymfransar är gjorda med särskilt tunna och lätta ögonfransfibrer. Tack vare detta kan upp till 2-7 ögonfransfibrer fästas på en ögonfrans. Det slutliga resultatet påverkas av dina egna ögonfransars antal, täthet och kondition. Hybridfransar är en kombination av klassiska- och volymfransar. Åldersgränsen för ögonfransförlängning är 16 år, vi utför inte behandlingen på yngre personer ens med föräldrars tillstånd.

Avlägsnande av fransförlängningar.

Lash & Brow Lift

Lash Lift är det perfekta alternativet om du inte vill böja dina ögonfransar eller använda ögonfransförlängning dagligen. Vid Lash Lift böjs ögonfransarna uppåt från ögonfransroten, vilket ger ögonen en öppnande och framhävande effekt. Effekten varar ca 6-8 veckor på ögonfransarna, varefter behandlingen kan förnyas.

Vid Brow Lift formas brynen för att se mer attraktiva och fylligare ut. I behandlingen ingår behandling av ögonbrynen med böjmedel, fixeringsmedel, permanent färgning och formning av ögonbrynen. Genom att laminera brynen kan hårets struktur ändras så att de sitter bättre på plats och är lättare att kontrollera. Ögonbrynen håller sig välvårdade länge.

Beakta vid Lash & Brow Lift

Åldersgränsen är 16 år. Tjänsten utförs inte ens med föräldrarnas tillstånd för barn under 16 år.

Användning av brun utan sol -krämer före och/eller efter permanent böjning rekommenderas inte.

Allergier förorsakade av Lash & Brow Lift är sällsynta, men möjliga. Till exempel kan huden på ögonlocken reagera på böjmedel med rodnad eller klåda. Reaktionen är oftast övergående, men om besvären fortsätter så vore det bra att få saken undersökt av en läkare innan nästa servicebesök. Reaktionens varaktighet kan vara ett hinder för underhåll av Lash & Brow Lift. Om du har någon kosmetisk allergi skulle det vara bra att utföra ett allergitest hos en läkare innan du kommer på behandlingen.

Aktiv ögoninfektion

Vi kan inte göra permanent Lash Lift vid ögoninfektion.

Graviditet och amning

Hormonbalansen förändras under graviditet och amning. Detta påverkar också hudens hårväxt. Om du är gravid eller ammar kan det påverka slutresultatet, så vi rekommenderar att du bokar tjänsten först när dina hormoner har balanserats.

Cytostat och strålbehandlingar

Vi rekommenderar inte behandlingen för patienter med cytostat- eller strålbehandling.

Efter Lash Lift

Efter Lash Lift förnyas ögonfransarna på normalt sätt, det vill säga att dina egna ögonfransar faller av varje dag och nya växer ut i deras ställe. Det är därför helt normalt att fransraden har rakare och mer böjda ögonfransar några veckor efter Lash Lift-proceduren. Förändringen är individuell, eftersom allas ögonfransar växer och förnyas i egen takt. Hormonell aktivitet och mediciner påverkar också ögonfransar, liksom hår och andra hudhår.

I allmänhet kan ögonfransarna borstas och ordnas i rad med mascara, när förnyelsen börjar dyka upp.

En ny behandling rekommenderas cirka sex veckor efter den första behandlingen, så att ögonfransarna inte stressas för mycket.

Hemvårds råd efter Lash Lift

Du får inte blöta dina ögonfransar eller sminka dig under de första 24 timmarna efter ingreppet, eftersom det försvagar effekten av att behandlingen. Efter det kan du använda mascara normalt. Vi rekommenderar dock att du inte skrubbar eller använder oljebaserade sminkborttagningsmedel för att ta bort mascaran, eftersom de kan påverka böjningens hållbarhet. Ta bort mascaran genom att borsta med borsten i uppåtgående drag, det hjälper också till att behålla den böjningen längre.

Om du äter kosttillskott eller använder serum som påverkar ögonfransarnas tillväxt kan böjningen ta kortare tid. När ögonfransarna växer försvinner den permanenta böjningen gradvis.

Allmän information om ögonfransar och fransförlängning

Normalt har människor cirka 50-150 ögonfransar per öga, så slutresultatet kan variera mycket beroende på kunden. Den normala livscykeln för naturliga ögonfransar är 4-12 veckor. När tillväxtperioden för den naturliga ögonfransen tar slut, faller den av. Den nya ögonfransen har redan börjat växa och ersätter den tappade ögonfransen. Vanligtvis fäller en person 1-5 ögonfransar under en dag, beroende på den personliga tillväxtcykeln.

Att tappa förlängningsögonfransar är lättare att märka än att naturliga ögonfransar faller av, eftersom ögonfransfibrerna är längre och mörkare än naturliga ögonfransar. Kom ihåg att ögonfransarna lossnar varje dag både utan och med förlängning! Förlängningar appliceras huvudsakligen på de ögonfransar vars tillväxtsäsong är i mellanstadiet, så att de hålls längre, dock på ett sådant sätt att de kortaste ögonfransarna lämnas ifred, så att deras tillväxt inte störs. Förlängningarna faller av med de naturliga ögonfransarna när deras tillväxtperiod tar slut. Redan under den första veckan eller dagen kan några förlängningar falla av.

Antalet naturliga ögonfransar avgör tjockleken på fransförlängningen

Rubriken säger redan det viktigaste. Det kan också vara skillnad mellan ögonen, dvs ögonfransarna kanske inte alltid är av samma kvalitet. Även volymfransar ger inte nödvändigtvis en perfekt felfri linje av fransar. Antalet fibrer som kan limmas på en naturlig ögonfrans beror helt på styrkan hos din egen ögonfrans. För tunna ögonfransar t.ex. är den maximala mängden 2-3 volymer fibrer. För starka naturliga ögonfransar är det maximala antalet upp till 8 fibrer. Megavolymfibrer upp till 18. Naturligtvis kan en person med 50 naturliga ögonfransar inte få lika tjocka ögonfransar som en person med 150.

Rätt typ av förlängning? Längd, tjocklek och böjning

Om ögonfransfibern är för tung (lång eller tjock eller det finns för många av dem på en ögonfrans) kan det fälla den naturliga ögonfransen i förtid då tyngden övervinner ögonfransens bärförmåga.

Den normala ögonfransens tillväxtcykel kan då störas på grund av alltför tunga ögonfransfibrer. Ju längre för tunga förlängningar hålls desto större är risken förstås. Om du till exempel märker att underhållsintervallet behöver förkortas rejält kan det betyda att ett kort uppehåll från förlängningar är nödvändigt eller så bör du byta till en kortare och lättare fiber. Det är tillåtet att förhöra sig om skicket på dina egna ögonfransar i samband med ögonfransvård. Självklart kommer vi också att meddela dig omedelbart om vi märker förändringar i dina ögonfransar. Om det har skett förändringar i tillväxtcykeln efter ögonfransförlängning kommer dina egna ögonfransar att vara helt återställda när tillväxtcykeln har planat ut. Detta tar vanligtvis ca 6 till 8 veckor.

Ju längre du vill njuta av din förlängning, desto mer måttliga längder och tjocklekar rekommenderar vi. Numera rekommenderas att ögonfransfibern ska vara max 3 mm längre än en naturlig ögonfrans. I detta fall uppnås en tillräckligt stor limyta och hållbarhet samt säkerhet. Lyssna på ögonfransteknikerns åsikt, hen vill alltid det bästa för dina ögonfransar.

När längden och tjockleken på ögonfransfibern (fiberns vikt) står i rätt proportion till dina egna ögonfransar kan du använda förlängningarna utan oro så länge du vill.

Risker med dåligt gjorda ögonfransförlängningar

Ögonfransar växer på samma sätt som ögonbryn. När du plockar dina ögonbryn tillräckligt ofta genom åren växer de inte längre lika bra som tidigare. Vissa av hårsäckarna kan till och med dö helt och inte längre producera nytt hår. Samma sak kan hända ögonfransar. Detta kräver dock upprepade och under lång tid dåligt gjorda ögonfransar, som sliter av dina egna ögonfransar. Förlängningar som är alldeles för långa och tunga belastar också dina egna ögonfransar och kan leda till skador på hårsäckarna. Det bästa sättet att undvika problem med tillväxten av dina egna ögonfransar är att träffa ett proffs som VET och även VILL följa en säker teknik för att applicera ögonfransförlängning. Hur identifierar man dåligt gjorda ögonfransar?

  • Om förlängningsfibrerna/fjädrarna faller av så att flera av dina egna ögonfransar är fästa på dem
  • Om fransförlängningarna känns tunga och knöliga
  • Om förlängningarna vänder sig i sidled eller fastnar i fransraden, även om det ser ut som att de borde falla av redan.
  • Om förlängningarna sticker på ögonlocken
  • De ser röriga och trassliga ut oavsett hur du borstar dem

Om ögonfransförlängningslim och allergilim

ALLA lim som används i ögonfransförlängning innehåller cyanoakrylat, vilket är gemensamt för alla lim av typen snabblim, det ämne som gör att limmet fastnar. Vissa lim har lite och andra mycket. Lim med mindre av det är inte lika starkt som de med mer av det. Allergilim kallas lim med låg cyanoakrylathalt, men i själva verket är ordet allergilim en missvisande term. Du kan vara allergisk mot vilket ögonfranslim som helst.

Röda ögon efter behandling är inte ett direkt tecken på limallergi. Limallergi uppstår oftast först dagen efter, då ögonlocken är riktigt svullna och röda. Orsaken till själva ögats rodnad är nästan alltid antingen en skyddslappen placerad under ögat eller ångan av limet, vilket irriterar den känsliga ytan på ögat, speciellt om ögonen kisar eller det är svårt att hålla dem stängda. Det finns lösningar på irritationsproblem som kan prövas utan att behöva ge upp ögonfransförlängning. Å andra sidan betyder en tydlig allergisk reaktion mot ögonfranslim att förlängningarna inte längre bör användas.

Smuts, fett och sminkrester

Föroreningar från huden och miljön samlas på ögonfransarna och vid fransroten. Endel användare av ögonfransförlängning kan försöka förbättra livslängden på förlängningarna genom att inte blöta dem. Att inte tvätta dina ögonfransar försvagar faktiskt deras hållbarhet och kan i värsta fall till och med utsätta dig för infektioner. Om inte ögonfransarna tvättas noggrant varje dag förhindrar smutsen som samlats vid ögonfransroten upptagningen av ögonfranslimmet inuti den naturliga ögonfransen och av denna anledning blir fransförlängningens hållbarhet lidande. Smutsen som finns kvar vid ögonfransbasen innehåller bakterier, som kan utsätta dig för till exempel en otäck ögonlocksinfektion, det vill säga blefarit.

Ögonfranslim och vatten

Ögonfranslimmet bildar en mycket stark vidhäftande bindning, absorberas inuti den naturliga ögonfransen och lägger sig runt den naturliga ögonfransen och ögonfransfibern/fjädern. Den härdade limbindningen är 100 % vattentät. Ögonfranslim härdar (d.v.s. “torr”, d.v.s. ändrar form från flytande till fast) med hjälp av fukt i luften.

Blötningstid efter placering av ögonfransarna

Vi har en ögonfranslimtork med vilken vi lätt sprayat fukt på dina ögonfransar efter att de har satts in. Fukt gör att ögonfranslimmet stelnar väldigt snabbt och av den anledningen kan du blöta dina ögonfransar även direkt efter att du applicerat dem. Om ögonfransarna väts med mycket vatten direkt efter att de har lagts utan att först stelna limmet med en ögonfranslimstork kommer limmet att “chocktorka” för snabbt. Att tvätta dina ögonfransar med rengöringsskum direkt efter applicering kan också effektivt minska eventuella allergisymptom.

Att blöta ögonfransarna precis innan ögonfransarna appliceras

Ögonfransförlängning ska alltid appliceras på rena naturliga ögonfransar. Det rekommenderas att ögonfransarna tvättas ca en timme innan applicering av fransar. Om det fortfarande finns mycket fukt inuti den naturliga ögonfransen i det skede då ögonfransen installeras, upphör absorptionen av limmet inuti den naturliga ögonfransen när den kommer i kontakt med fukten inuti ögonfransen. I det här fallet är risken att limmet lägger sig på ögonfransen endast med ytfästning. Den ytvidhäftade limbindningen leder till att limförseglingen går sönder i förtid, och som ett resultat faller ögonfransförlängningarna av i förtid. Det är ganska svårt för en professionell att individuellt bedöma om man bara väter ögonfransarna innan. Av den anledningen är den allmänna instruktionen för kunder att tvätta ögonfransarna noggrant ungefär en timme innan ögonfransarna appliceras. Förlängningar kan inte appliceras på orena ögonfransar, eftersom det är mer skadligt än att våta ögonfransarna. Om fransarna måste rengöras och torkas av oss innan servicen kommer det oundvikligen att ta tid för att applicera fransarna. Alternativt reserverar vi längre tid för tjänsten att rengöra ögonfransarna, men då måste vi även ta lite mer betalt för tjänsten. Det rekommenderas därför starkt att följa denna instruktion för att tvätta ögonfransar för att uppnå ett bestående resultat.

MÖJLIGA SKÄL TILL VARFÖR ÖGONFRANSFÖRSÄNGNINGAR INTE VARAR

Sådant våra franstekniker kan påverka:

  • Längden och vikten på fibern (För långa och tunga fibrer gör att de lossnar lättare)
  • Fiberns böjlighet (Om för böjliga fibrer appliceras på raka fransar blir limytan för liten)
  • Luftfuktighetens och värmens inverkan på appliceringen (Vi har termometer och luftfuktare för ändamålet)
  • Färskt lim (Vi byter lim var 2-4 vecka, framställarens rekommenderade användningstid är max. 3 månader)
  • Rätt limteknik (Vi är välutbildade med lång erfarenhet)
  • Testad och välfungerande utrustning (Vi använder högklassiga fibrer och lim från topmärken ämnade för professionellt bruk. Vi använder märket JB Lashes)

Sådant våra franstekniker inte kan påverka:

  • Kvaliteten på de naturliga fransarna. Limmet absorberas inte väl på glasaktiga fransar. På böjliga fransar blir limytan liten
  • De naturliga fransarna är tunna och ömtåliga
  • Få naturliga fransar, dvs. då några fibrer lossnar bildar det hål i fransraden
  • Smutsiga fransar före appliceringen (t.ex. mascara fastnar lätt på fransarna och limmet fäster endast vid mascarans yta och inte på de naturliga fransarna)
  • Tvättade fransar har inte hunnit torka ordentligt före appliceringen av fibrer
  • Fet hud på ögolocken
  • Tunga ögonlock
  • Rinnande ögon under appliceringen
  • Bristfällig tvätt och hemvård
  • Arbete och hobbyn: Svett eller damm och orenheter i miljön
  • Flera mediciner och produkter påverkar fransarna, t.ex. antibiotika, aknemedicin, fiskolje tabletter osv.
  • Sjukdomar som t.ex sköldkörtelsjukdomar påverkar hårväxt
  • Användning av produkter kring ögonen som innehåller olja
  • Makeup på ögonlock, användning av mascara och oförsiktig rengöring
  • Gnuggning av ögonen, tårar, förkylning och ögoninfektioner
  • Hormonella faktorer (graviditet, amning, p-piller, stress) påverkar fransarna
  • Sovande med ansiktet mot dynan
  • Gnuggande av ögonen i sömnen
  • De naturliga fransarnas växthastighet och cykel
  • I samband med åldrande blir fransarna mera sköra och håller inte lika bra som hos yngre

HEMVÅRDGUIDE

Efter applicering kan du omedelbart blöta dina ögonfransar.
Vi använder Nanomister som gör att limmet torkar snabbare. Du kan till exempel tvätta dina ögonfransar direkt efter att du har applicerat dem. Tvättning kan till och med hjälpa till att förhindra allergisymptom.

Rengör dina ögonfransförlängningar dagligen
Ögonfransförlängningar måste rengöras dagligen, eftersom de samlar mycket smuts, särskilt vid fiberns bas, vid kanten av ögonlocket, och om de lämnas obehandlade kan detta leda till blefarit, d.v.s. inflammation i ögonlockskanten. Ett bra rengöringsmedel för ögonfransförlängning är Beauty wash som jag rekommenderar alla användare av extensions. Med daglig rengöring kan du även hålla volymfläktarna öppna snyggt. När de är smutsiga går de till spillo, och de ser inte längre lika vackra eller buskiga ut. Det räcker inte att bara tvätta med vatten, du bör alltid använda ett rengöringsmedel.

Använd inte mascara
Mascara ackumuleras kraftigt på ögonfransförlängning och är svår att ta bort. I volymögonfransar drar mascaran fläktarna in i sockeln, och de öppnar sig inte längre vackert. Om du känner för att smeta mascara på dina ögonfransar bör du korta ner underhållsintervallet. Om du tycker att dina ögonfransförlängningar inte är tillräckligt tjocka eller långa, prata med din tekniker om det, det kan vara möjligt för dig att installera tjockare ögonfransar. När du bokar ditt nästa servicemöte, välj det som passar dig bäst bland de tre densitetsalternativen. I volymfransar, även genom att korta längden, är det möjligt att göra tjockare, d.v.s. mer fibrösa fläktar, eller motsvarande, om du vill ha mer längd, kan du behöva minska tjockleken på volymfläktarna. Teknikern tar hänsyn till längden och tjockleken på dina egna naturliga ögonfransar, vilket avgör vilken typ av fibrer som kan installeras säkert.

Kom ihåg att borsta ögonfransarna
Borsta ögonfransarna på morgonen och vid behov även efter dusch/simning. Genom att borsta ögonfransförlängningarna placeras fibrerna vackert på sina rätta ställen och de lösa fibrerna går undan fint.

Gnugga inte ögonen
Att gnugga belastar förlängningarna i onödan och fibrerna kan lossna i förtid med eller utan dina egna ögonfransar.

Instruktioner för daglig rengöring av ögonfransar och ansikte

LashLovers har utvecklat en Beauty Wash rengöringsprodukt speciellt framtagen för användare av ögonfransförlängning, som skonsamt men effektivt rengör ögonfransar och sminket i hela ansiktsområdet. Produkten är oparfymerad och tillverkad i Finland. Du kan köpa produkten i fråga hos oss.

Rengör så här:

  • Blöt dina händer och ansikte med mycket vatten.
  • Applicera en liten mängd Beauty Wash rengöringsgel i valnötsstorlek i handflatan.
  • Gnid ihop händerna med snabba rörelser.
  • Gelen bildar ett effektivt rengöringsskum med vatten.
  • Använd fingrarna och borsta lätt skummet över hela fransen, från basen till spetsen.
  • Tvätta ditt ansikte.
  • Torka ansiktet och ögonfransarna med lätt tryck.
  • Borsta dina ögonfransar vid behov.

Ögonfransar håller sig bra när du kommer ihåg att följa hemtjänstinstruktionerna exakt. Som nämnts ovan är det dock många faktorer som påverkar beständigheten och beständigheten kan aldrig garanteras.

Garanti

Om 50 % eller mer av ögonfransarna trots god hemvård har fallit av den första veckan, kontakta oss omgående. Garantiservice görs inom en vecka från fabrik, så reklamationen måste göras på ett sådant sätt att det är möjligt! Att göra ett klagomål kräver att du har försetts med ögonfransar (längd och tjocklek) som rekommenderas av en ögonfranstekniker. För långa/tjocka ögonfransar garanteras inte.