Tonttulan rantasauna

Perinteinen, hirsinen rantasauna on alunperin vanha tukkilaiskämppä. Se sijaitsee Ounasjoen rantatörmällä Taivaanvalkeiden maalaismiljöössä. Saunan lauteille mahtuu jopa 15 saunojaa kerralla ja suuri puukiuas antaa lempeät löylyt. Saunaelämystä voi täydentää paikallisella turpeella itse levitettävällä turvenaamiolla tai saunahunajanaamiolla. Saunan terassilla on kuuden hengen lämmin poreallas, jossa voi ihailla tähtitaivasta ja revontulia. Ounasjoessa voi pulahtaa vapaan veden aikaan uimaan tai avantoon talvisin. Saunan jälkeen viehättävä riihi kutsuu rentoutumaan.

Turve- ja hunajasauna

Turve- ja hunajahoidot tehdään rantasaunan lämmössä. Turve vaikuttaa kiihdyttävästi aineenvaihduntaan ja on myös tarkoin valikoitu. Se nostetaan oikeaan aikaan maasta 1,5 metrin syvyydestä ja jauhetaan. Hunaja puolestaan kuorii, kosteuttaa, ravitsee ja hoitaa ihoa luonnollisella tavalla.

”Kuuma lähde” eli lämmitetty poreallas Lapin taivaan alla
Kylpeminen ulos sijoitetussa altaassa on varsinainen elämys niin kesällä kuin talvellakin. Ulkoilman raikkaus, lämmin vesi ja hierovat vesisuihkut luovat täydellisen rentoutumispaketin. Lisänautintoa antavat pikku pakkanen, Lapin taivaan revontulet, lukuisat tähdet, hiljaisuus ja kesällä yötön yö. Altaassa on istumapaikkoja kuudelle henkilölle.

Avanto

Talvisaikaan avanto antaa kirpaisevan hekuman saunomisen lomassa.

Rantariihi

Saunan viessä olevassa rantariihessä on mukava jatkaa iltaa takkatulen ääressä nauttien vilvoittavat juomat tai jopa ruokailla. Se toimii myös viihtyisänä pukutilana saunan pienen takkahuoneen lisäksi. Tunnelmallisesta riihestä avautuu kaunis jokimaisema. Taivaanvalkeiden rauha ja hiljaisuus antavat paikalle ainutlaatuisen luonteen.

Illallinen Taivaanvalkeiden pääsalissa

Saunan jälkeen on hyvä istahtaa porukalla päärakennuksen pitkän pöydän ääreen nauttimaan paikallisia herkkuja tai nuotiolla valmistettua loimulohta.

Hinta 360 €/ 3 h sis. saunan ja riihen käytön.

Ryhmäkoko 6-15 henkilöä.

Varattavissa ympäri vuoden.

Lisäpalvelut:

– turve- tai hunajanaamio 6 €/hlö
– pyyhe 6 €/hlö
– saunahoidot valinnan mukaan alk 15 €/hlö
– illallinen hinnoitellaan erikseen valinnan mukaan alk. 35 €/hlö
– rosvopaistin tai loimulohen valmistaminen nuotiolla alk. 140 €
– saunajuomat
– saunasnackit
– kuljetus Leviltä

Voit myös varata rantariihen ilman saunaa. Hinta 150 €/2 h.

Saapuminen: Autolla n. 10 min Leviltä ja 30 min Kittilän lentokentältä. Kesällä ilmaisilla kyläpyörillä matka kestää n. 30 min.

Tonttulan rantasaunan varaukset ja lisätiedot: Hullu Poro myyntipalvelu p. 016 6510 500 tai sales@hulluporo.fi