x
x

Tee pöytävaraus

Valitse ravintola

Asia Hullu Poro Bistro Ämmilä Pihvipirtti Kammi
x

Varaa ohjelma

Loading...
x
[tiketti-feed]

Kari Hede

Koulutus

  • Uusitalo-Pöyry hierojakoulu 1990 – 1991
  • Chivasom Academy 2005 – 2006
  • Oma vastaanotto Thaimaassa Phuketissa 2002 – 2010
  • Dorn terapia 2018
  • Hamina oma vastaaotto 2015 – 2019
  • Helsinki oma vastaanotto 2020 –
  • Relax Center Hierontapalveluista vastaava johtaja 2022-

Lonkan ja selkärangan kunnostaja

Hierontaterapeutti Kari Hede valmistui 30 vuotta sitten ja hänen urapolkunsa on ollut pitkä ja progressiivinen. Karilla vierähti Thaimaassa 8 vuotta ja Thaimaassa oli suurenmoinen mahdollisuus kokeilla erilaisia aasialaisia hoitomuotoja, kiinalaiset, thaimaalaiset ja malesialaiset ja taiwanilaiset menetelmät poikkeavat toisistaan. Rotujen väliset fysiologiset erot ja ihmisten elinolosuhteet ovat vaikuttaneet hoitomuotojen kehittymiseen. Kari myös oivalsi kuinka Suomalaiset tarvitsevat omat hoitonsa, ja nekin ovat eri vuodenaikoina erilaisia. Hierontaterapeutti omaksui Thaimaassa eri hoitomuotojen hyvät puolet ja karsi niistä kaiken turhan pois. Karille kehittyi niiden perusteella oman hierontatapansa, jossa asiakkaalle valitaan oikeat toimenpiteet hänen laajasta repertuaaristaan. Hieroja työskenteli pari vuotta luxusympäristössä Chiva-som hyvinvointikeskuksessa, joka on erikoistunut hyvinvointilomien ja holistisien hoitojen toteuttamiseen. Chiva-somissa kuntoutuivat elokuvatähdet ja varakkaat ihmiset ja sinne Hede palkattiin koehieronnan perusteella. Thaimaa vuosien jälkeen Hede asettui Haminaan. Noihin aikoihin Hede itse kärsi niska-hartia seudun pinnetilasta työntäyteisten Thaimaa vuosien jälkeen. Hän oli kuullut berliiniläisestä homepatiaan erikoistuneesta lääkäristä, kiropraktikosta ja Dorn -terapeutista, joka lomaili säännöllisesti Kotkassa kotkalaisen vaimonsa kanssa. Lomailun lomassa hän teki hoitoja, jota kutsutaan Dorn terapiaksi. Kari sai varattua ajan hänen pakeilleen. 80-vuotias hauras mies istutti hänet pallille ja ryhtyi käsittelemään hyvin hennoilla ja dynaamisilla otteilla selkärangan nikamia. Menetelmällä korjataan nikamien virheasentoja, hoito auttoi ja Kari varasin heti uuden ajan herran täpötäydestä kalenterista. Hede halusi oppia Dorn terapiaa ja kolmen vuoden suostuttelun jälkeen saksalaismies otti hänet oppipojakseen ja alkoi opettaa Dorn terapia menetelmää, näin Karista tuli Suomen ensimmäinen Dorn -terapeutti.

Nykyään Kari Heden hoidot keskittyvät selkärangan ja lantion virheasentojen korjaamiseen, mikä on yhteydessä koko kehoon. Ennen hoidon aloittamista arvioidaan hoitotarve ja kehon liikkuvuus. Asiakkaalle opastetaan myös muutama yksinkertainen liikesarja, jolla aktivoidaan selkärangan mikrolihakset, 10 pientä nostoa 2-3 kertaa viikossa riittää. Dorn -terapiassa käsitellään selkärangan ja lonkan hermosto ja lihakset. Menetelmä ei voi millään vahingoittaa ihmistä ja sitä voidaan käyttää vaikka 100 vuotiaalle sekä asiakkaille, joilla on tekoniveliä.

Hede tekee myös itse säännöllisesti asiakastyötä niin perinteisiä kuin rentouttavia hierontahoitoja, mutta pääsääntöisesti Dorn -terapiaa, koska nykymaailman ihmisillä on suurin tarve Dorn -terapialle. Ryhti joka lähtee lantiosta ja jatkuu selkärankaa pitkin aina päähän saakka on tänä päivänä iso ongelma, isolle joukolle ihmisiä. Kumara tuijotus älypuhelimeen on muuttanut olemustamme, huonot työtuolit ja näyttöpäätteen tuijottaminen on romahduttanut monen ryhdin. Ylipaino joka on epidemian mittasuhteissa pahentaa tilannetta. Heden menetelmällä ryhti kohenee, pään asento paranee ja niska-hartia ongelmat helpottavat. Hoidon aikana tarkistetaan jalkojen pituudet, pituusero ja lantion virheasento korjataan. Toimenpiteet suoritetaan raajojen ollessa dynaamisessa liikkeessä. Menetelmä sopii myös polviniveliin ja kyynärpään niveliin. Kokonaisvaltaista hoitoa täydennetään akupainannalla ja lihaskalvohieronnalla. Akupainanta on voimakasta ja ongelmakohdassa kivuliasta. Hoidossa on myös mukana asiakkaiden kokonaisvaltainen hyvinvointi, mihin liittyy ravinto, liikunta ja levon kolminainen suhde.

Vuosien aikana Hedelle on noussut palo viedä oppejaan eteenpäin joten hän kehitti oman opetussuunnitelman ja on opettanut Suomeen jo 4 Dorn-terapeuttia. Heden oppiin pääsee vain motivoitunut, hyvät kädentaidot omaava henkilö ja joka on toiminut hierojana vähintään 3-5 vuotta.